Синоптиците: Август идеален за море след първата седмица. Южното ни

...
Синоптиците: Август идеален за море след първата седмица. Южното ни
Коментари Харесай

Синоптиците: Август идеален за море след първата седмица


Синоптиците: Август съвършен за море след първата седмица. Южното ни Черноморско крайбрежие ще бъде недосегаемо за дъждовете. От 6-и до 8-и ще превалява. Август ще стартира със слънце и температури от 27 до 33 градуса. На 4 и 5 август ще бъде горещо с оптимални температури в обитаемоте места от 36 до 41 градуса.

От 6 до 8 август ще превалява в северните региони, като на 8-и ще вали и по Черноморското ни крайбрежие. Дневните температури ще доближават 24 до 29 градуса.

От 9 до 20 август, през цялата втора десетдневка, ще има повече слънце и топло време. Дневните температури ще доближават 32, 38 градуса.



Захлаждане и краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици се чакат при започване на третата десетдневка – интервала от 21 до 22 август, основно в западната половина от страната.

През третата десетдневка от месеца се чакат повече превалявания в края на интервала. От 27 до 31 август се чакат превалявания, със захлаждане. Само южното ни Черноморско крайбрежие ще бъде недосегаемо за дъждовете.

Климатичната информация сочи, че междинните оптимални температури за август на нашите географски широчина са сред 28 и 32 градуса, а междинните минимални: сред 15 и 18 градуса.

Валежните интервали за месеца нормално са от 7 до 15 август и сред 21 и 24 август.

През този месец има най-вече дни с температури над 40 градуса от цялата година. Най-високите температури са регистрирани в Чирпан -45 градуса, в Сандански – 44, в Русе, Плевен, Търговище, Елхово, Свищов – 43, и други В София най-високата температура през този месец е 39 градуса, измерена на 11 август 1994 година. В Пловдив на 22 август 1922 година са регистрирани 41 градуса, а в Плевен на 12 август отново 1922 година: 43 градуса.

Август е най-топлият и по Черноморието. Слънцето е жарко, само че прохладата на морския бриз прави горещините търпими, а температурата рядко минава 35 градуса. Преваляванията и захлажданията са за малко и внасят многообразие в слънчевия темперамент на времето. Температурата на морската вода също доближава своя най-много през този месец. Най-често по Северното Черноморие тя е към 24 градуса, а по Южното 25, 26.

Геомагнитна прогноза
Два интервала с възможност за слаби магнитни стихии
Месецът ще стартира с нараснала геомагнитна интензивност. От 6 до 10 август, в средата на месеца от 15 до 20 август и в края на месеца от 27 до 31 август, само че интензитетът на геомагнитната интензивност ще бъде невисок.

Повишаване на геомагнитната интензивност до умерени равнища се чака през интервала от 11 до 14 август и от 21 до 26 август.

През множеството дни от месеца земното магнитно поле ще бъде умерено, без магнитни стихии. Вероятността за магнитни стихии е доста дребна.

През август постоянното слънчево и изсъхнало време се дължи основно на преобладаващият антициклонален вид време. Нахлуванията на мокър и студен океански въздух са по-редки от тези през юли. Тогава нормално се развива мощна купесто-дъждовна облачност и падат краткотрайни, само че интензивни превалявания съпроводени от гръмотевични стихии. Понякога са вероятни местни наводнения и градушки.

Народна метеорология
Три дни равни на три месеца
Народната метеорология включва прогнози за времето, които са учредени на обичайните знания и наблюдения върху придвижването на небесните тела, атмосферните феномени, държанието на животните, положението на дърветата и растенията. В тях е синтезиран многовековният трудов опит на селския собственик и нормално те се предават от потомство на потомство като доказано от практиката знание. За юни националната метеорология гласи:

Сух август – сухи бъчви, дъждовен август – цялостни бъчви. По дните от 1 до 12 се съди за времето през обособените месеци. Ако на първи, втори и трети август е горещо, то януари, февруари и март ще е студено и противоположното.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР