Синоптици алармират: Задава се опасно време, eто къде ще е

...
Синоптици алармират: Задава се опасно време, eто къде ще е
Коментари Харесай

Синоптици алармират: Задава се опасно време, eто къде ще е най-страшно


Синоптици сигнализират: Задава се рисково време, eто къде ще е най-страшно. Очакваме мощни пориви напразно и вероятни
материални вреди в Източна България.
GFS продължава да предвижда серия от средиземноморски циклони, преминаващите през нашата страна, и то след 20 февруари.

На 27-28 февруари вероятността от мощни пориви напразно е много висок, като съгласно моделите те ще надминат 100км/час над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични стихии над Южна и Източна България,
като прогнозите са, че преваляванията ще са обилни,
оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Към края на месеца (28.02) вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, само че не се чакат основни превалявания от сняг.

Втората по-сериозна конюнктура е на 1 март. Тогава Източна България ще е под въздействие на мощен черноморски циклони. Очакват се обилни по количества превалявания и мощни пориви напразно. Подобни циклони могат да причинният и дребни материални вреди!
Температурите ще се задържат извънредно високи
за края на месеца. Очакваните оптимални температури ще са сред 8°C-14°C. Минималните температури ще са сред минус 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски – до минус 5-6°С. Малко по-високи по Черноморието – до плюс 5-6°С.

Без основна смяна остава времето в нашата страна и в сряда. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, с дневните от 8 до 13-14 градуса. Облачността ще бъде по-често забележителна, а в Дунавската низина
ще духа сляб вятър от западната четвърт.
В четвъртък минималните температури едва ще се намалят и ще са от към минус 2 до 4, а дневните ще стартират да се покачват и в множеството места ще са от 10 до 15-16 градуса. Вятърът ще се ориентира от юг, най-вече слаб. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

В петък към страната ни ще доближава бездънен средиземноморски циклон, като страната ни ще попада в челната му част, с транспорт на много топли въздушни маси от юг. Минималните температури ще са от нула, минус 1 до 5-6 градуса, а дневните от 13 до 18-19 градуса. Ще бъде слънчево, над западните региони
със междинна и висока облачност, без превалявания.
В събота ще се затопли още, като дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, малко по-ниски в ниските места на Западна България. В източните региони ще духа сдържан и мощен южен вятър. Все още без превалявания.

В неделя минималните температури ще са от 8 до 12-13 градуса, а дневните от 10-12 по високите западни полета до 18-19 на изток. Още през нощта облачността ще се вплътнява и ще стартират валежи от дъжд. В неделния ден дъжд ще превалява на доста места в страната, а сняг – единствено
по най-високите планински елементи.
Според предварителните прогнози, меко за последните дни на февруари ще остане времето и при започване на идната седмица. Очакват ни и още валежи от дъжд.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР