Синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде двуседмичната си прогноза

...
Синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде двуседмичната си прогноза
Коментари Харесай

Ново захлаждане около Никулден прогнозират синоптици

Синоптикът на " Нова телевизия " Николай Василковски даде двуседмичната си прогноза за времето.

" Приключи тази стихия Фредерик. Вече е много надалеч от нас. Очаква ни относително умерено време до идващия дъждовен интервал, който се чака да е в средата на тази седмица. Той ще е с дъжд, няма да има снежни ситуации, най-малко такива не се обрисуват. Няма да има мощни ветрове като видяните 120 километра в час. Между другото в Североизточна България от там пристигна казуса. Не толкоз снежната завивка, която оптимално беше до към 20 сантиметра към Дуловско, а по-скоро вятъра, който събира навявания от порядъка на метър и повече. Това усложнява и чистенето и всичко останало ", сподели той.

" Колкото до това по кое време чакаме снежна конюнктура още веднъж, има дребна възможност това да се случи в края на тази седмица, само че на малко места, най-вече в Западна България, към планинските масиви. С по-голяма възможност се обрисува едно захлаждане към Никулден. Тогава ще има развиване на средиземноморски циклон, който ще донесе много влага и ще падне сняг към 2-3 декември. Температурите ще паднат осезаемо до зимни стойности към 6 декември. Температурите в София ще бъдат към минус 7-минус 8 градуса.

В четвъртък сутринта ще е към нулата в региони, където обичайно е по-хладно. Драматичните студове се обрисуват чак към Никулден. Динамично време до края на този месец, по-хладничко при започване на идващия ", заключи той.

Днес денят стартира с минимални температури от минус 4 до 8 градуса, по високите западни полета и в Добруджа - до 1, а по Черноморието до 3. Валежите в Предбалкана, в Добруджа и по морето бързо ще стопират. През деня ще има раздрана облачност, по-значителна над Стара планина.

Следобед от север още веднъж ще се заоблачи, само че без превалявания. Вятърът ще бъде от север - северозапад до сдържан със скорост до 40 км/ч. Максималните температури ще са от 10 до 16 градуса.

Над планините облачността ще бъде раздрана, а следобяд ще има нарастване на облачността. Вятърът по високите елементи, над 2200 м височина, ще бъде до сдържан от запад със скорост до 40 километра в час. Максималните температури над 2500 м височина - към -5 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 3.

Във вторник ще се затопли със заоблачаване, като към България се задава нов средиземноморски циклон. В сряда ще вали най-вече дъжд, а по планините - сняг. В четвъртък ще бъде дъждовно с интензивни превалявания в южните региони, а по високите западни полета ще вали влажен сняг.

В петък след краткотрайно прекъсване на преваляванията, следобяд още веднъж ще вали есенен дъжд с по-интензивни превалявания в Дунавската низина. В Предбалкана ще вали дъжд и сняг. Облачно без превалявания ще бъде в южните региони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР