Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде оптимистична прогноза за времето

...
Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде оптимистична прогноза за времето
Коментари Харесай

Боби Лазаров: 20 градуса в събота

Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде оптимистична прогноза за времето в идващите дни.

" Тази нощ облачността над страната ще продължи да се раздира и понижава. В доста региони до съвсем ясно време.

Утре сутринта температурите ще са най-вече сред минус 2 и плюс 3 градуса. А тук-там в низините и котловините - краткотрайни мъгли. Максималните температури на следващия ден денем ще са по-високи от през днешния ден - сред 12 и 17 градуса. В София чакаме към 12, 16 в Пловдив и 13 във Варна. Предпоследният четвъртък на месец февруари дава обещание най-вече слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан. До края на тази седмица не се чакат геомагнитни стихии. А на следващия ден ще е слънчево и по нашето Черноморие. Там вятърът също е слаб до сдържан - оптимални температури сред 9 и 14 градуса.

Слънчев четвъртък следва и на планините, само че следобяд от запад се задава последователно нарастване на облачността. Вятърът в планините е сдържан. Максималните температури на следващия ден на 1200 метра ще са към 5 градуса, а на 2000 - минус 2.

В петък още веднъж ще е най-вече слънчево. Продължава и последователното покачване на температурите. В събота тук-там те ще стигнат до 20 градуса. Повече облаци ще има на Рило-Родопската област и там се чакат валежи от дъжд.

В неделя - усилване напразно плюс валежи от дъжд най-много над Северозападна България и планинските региони. Прогнозата за началото на идната седмица - облачно време и нараснала възможност за превалявания, на повече места в Западна България. Тогава следва и последователно намаляване на температурите ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР