Синоптикът Красимир Стоев от БАН даде дългосрочна прогноза за идващия

...
Синоптикът Красимир Стоев от БАН даде дългосрочна прогноза за идващия
Коментари Харесай

Пак ни стряскат с прогнозата за времето през декември

Синоптикът Красимир Стоев от Българска академия на науките даде дълготрайна прогноза за идващия месец декември. "Трябва да бъдете доста деликатни. В първите два дни на месеца ще има мощни превалявания от дъжд. Притеснителното е, че месечната доза ще успее да падне единствено за ден-два ", предизвести той в утринния блок на Нова телевизия като посочи, че ще има и мощен вятър. 
Синоптикът посочи, че падналите превалявания ще са от към 50-60 литра на квадратен метър. "За празниците е мъчно да се каже по какъв начин ще се развие времето, тъй като е много динамично. Важно е обаче да предупредим, че това, което е ясно е, че декември ще бъде по-студен от нормалното ", сигнализира Стоев. 
По думите му най-ниските температури ще са от към минус 10 и 15 градуса. "Температури от под минус 20 не се предвиждат ", сподели синоптикът. 
Стоев обаче даде и хубава прогноза. "Максималните градуси през декември ще доближат до 10-15. На места даже може да ударят и 18. Най-хубавото е, че топлите дни ще са факт още от на следващия ден ", сподели синоптикът от Българска академия на науките. 
На въпроса ще има ли сняг за Коледа и Нова година той посочи следното: "През първата половина на месеца ще натрупа сняг. Не е несъмнено дали той ще се задържи и за коледно-новогодишните празници или ще ни изненада нов ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР