Синоптик отправи предупреждение за опасно време.Има риск от наводнения днес.

...
Синоптик отправи предупреждение за опасно време.Има риск от наводнения днес.
Коментари Харесай

Синоптик предупреди за риск от наводнения

Синоптик насочи предизвестие за рисково време.

Има риск от наводнения през днешния ден. На места е допустимо реките да излязат от коритата си.  За това предизвести климатологът Симеон Матев в ефира на Нова телевизия.

Перник за половин-един час се изля голямо количество дъжд. Има нараснал риск, само че към този момент е в границите на спокойното.

" Най-големи валежни количества има в крайните югозападни региони и в централните елементи на Западна България, като тези количества са в състойности сред 30 и 50 литра на квадратен метър, което е почти една месечна норма. Тоест за една нощ падна толкоз, колкото нормално вали за цялостен месец ", разясни той, написа novini.bg.

Притесненията са, че главният атмосферен развой към момента не е минал – не престават да се образуват валежни зони. В съвсем цялата страна ще вали.

Тези превалявания ще имат по-скоро потребен резултат върху нас – сушата е много задълбочена.

„ За благополучие, няма да има вреди у нас в размерите на тези, които Европа понесе поради бурята Киърън. Ще има обаче риск от мълнии ”, предизвести той.

В сряда температурите ще доближат първите по-сериозни зимни стойности. На места може да има и замръзване на пътищата.

„ Планините ще побелеят по високите си елементи. По-съществено захлаждане и снеговалеж в планините ще имаме след 20-ти ноември ”, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР