Синоптичната обстановка до обяд в събота, над Югоизточна и Източна

...
Синоптичната обстановка до обяд в събота, над Югоизточна и Източна
Коментари Харесай

Синоптици предупреждават за опасно време с вятър до 130км/ч

Синоптичната конюнктура до обяд в събота, над Югоизточна и Източна България ще се утежнява. Валежите там ще са съпроводени от мощни пориви напразно. Ще има условия и за гръмотевични стихии.

Очакваните пориви напразно на нос Емине и Калиакра, ще надминат 80 - 120 км/час. Силни ветрове се чакат и над региона на Сливен, като там вятърът ще се прояви и като Бора. На вр. Ботев поривите напразно ще надминат 130 км/час.
(Възможни са и пориви от над 130 км/час)

Поради предстоящите мощни пориви напразно над Източна България. През идващите часове се чакат материални вреди, като паднали дървета и клони, вероятни са и материални вреди по здания и спирания на електрозахранването.

Над Югоизточна България преваляванията ще са от дъжд, като се чака те да са обилни по количества. Според районните модели, има възможност до сутринта на 19-ти ноември, преваляванията да доближат 80-100 л. /кв.м. Това в композиция със мощният северен вятър по крайбрежната линия, като ще се образуват и огромни талази - до 5-6 бала. Висок риск и от наводнения в региона на Варна, Синеморец, Ахтопол, Царево, Лозенец, Китен и Приморско, предизвестяват от meteobalkans.

Те молят жителите да не подхващат пътувания в Източна България!
Очакваният циклон ще е толкоз мощен, че е допустимо да образува mesovortices*.

*(Малък, отвесен въздушен ураган, обвързван с гръмотевична стихия, който поражда на по-малко от един километър от земята и е сред 2-20 километра в ширина)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР