Синият екран на смъртта - Blue screen of dead, е

...
Синият екран на смъртта - Blue screen of dead, е
Коментари Харесай

Ясен Танев: Когато операционната система срещне непреодолим проблем, тя изпада в неадекватно и нестабилно състояние

„ Синият екран на гибелта " - „ Blue screen of dead ", е жаргонно название. Това известие споделя, че операционната система споделя „ Не знам какво се случва и по тази причина ще спра да действам, а хората би трябвало да схванат, че нещата не са добре ". Това сподели специалистът по киберсигурност Ясен Танев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Когато операционната система срещне неизпълним проблем, тя изпада в несъответстващо и несигурно положение. „ Когато влезе в положение, в което знае какво се случва, ще стартира да действа още веднъж ", разясни той.

По думите му от срутва са наранени към 20 милиона компютъра.

„ Повредата през вчерашния ден беше толкоз сериозна, че в случай че се случи още веднъж, би трябвало да влезете на съответното устройство в „ предпазен режим ", би трябвало да изтриете един файл, а по-късно да рестартирате ", изясни още специалистът.

„ Системите, които се пазят добре, са и криптирани. Когато се вършат промени, би трябвало да се съблюдават протоколи и би трябвало доста деликатно да се тестват системите, преди да бъдат пуснати в подобен всеобщ състав. Добрата процедура е три пъти да тестваш и един път да инсталираш. Това би трябвало да бъде обеца на ухото на целия IТ бранш. Затова използваме пространства, които се назовават „ киберполигони ", сподели Ясен Танев.

Според него наложително би трябвало да се ревизира дали става дума за хакерска офанзива.

„ Смятам, че заинтригуваните организации ще ревизират. „ Краудстрайк " е компания с доста висока известност. Тя обезпечава системата на сериозни системи. И се оказва, че някой е съумял по този начин да обърка наличието на един от файловете, че е докарал милиони компютри до положение да не могат да работят ", добави специалистът по киберсигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР