Сингапурски учени са разработили специална сензорна система, способна да открива

...
Сингапурски учени са разработили специална сензорна система, способна да открива
Коментари Харесай

Сензорна система засича признаци на COVID-19

Сингапурски учени са създали специфична сензорна система, способна да открива признаци на зараза от. Тя може да бъде вградена във всяка, оповестява „ “, представен от БГНЕС.
Експертите са основали специфична " система за наблюдаване ", чиито датчици разрешават събирането на данни за телесната температура, насищането на кръвта с О2, кръвното налягане и сърдечния темп. Въз основа на тези индикатори може да се заключи дали има инфекцията с ковид.
 Българска маска против ковид - разработка на огромен екип учени Българска маска против ковид - разработка на огромен екип учени
Революционно покритие на маска за отбрана против вируси, в това число ковид – това е продуктът на екип от български учени. Ре...
„ Видяхме, че когато пациентите с COVID-19 са в изолационни отделения, медицинските служащи би трябвало да влизат там, с цел да регистрират температурата и показанията за засищане на кръвта на всеки 30 минути... Така че се чудехме дали е допустимо да се помогне на работещите, които са в челните редици на битката против ковид и да понижим рисковете, пред които са изправени “, сподели пред вестника професорът и изпълнителен шеф на Института за проучване на материали и инженерство Ло Сян Цзюн.
Системата, създадена от експертите, се състои от датчици, които са покрити с полимерен материал - от него се вършат детски играчки. Според учените материалът, в който са инсталирани датчиците, е еластичен и водоустойчив. Той също по този начин има вграден Bluetooth предавател на сигнал, с който можете да изпращате данни към приложение за смарт телефон в действително време.
Според професора цялата тази система може да бъде вшита в маска за многократна или за еднократна приложимост в тези области, с които бузите са в контакт. На доктрина маската, снабдена с чипове, може да се измие и употребява наново.
Също по този начин, „ интелигентните маски “ могат да се употребяват в лечебните заведения за отдалечено наблюдаване на индикаторите на пациентите с COVID-19.
 Португалия се похвали с първата маска, убиваща ковид в 99% от случаите Португалия се похвали с първата маска, убиваща ковид в 99% от случаите
Учени от Института по молекулярна медицина в Лисабон взаимно с Технологичния център по текстил в Португалия сътвориха първата в свет...
Изследователите възнамеряват да проведат клинични тествания на своята система към края на септември с вярата да я пуснат на пазара в бъдеще. Изработването на една система в лаборатория коства към 50 американски $ (приблизително 36,5 щатски долара), само че в случай че всеобщото произвеждане стане налично, една такава маска ще коства към 20 американски $ (около 14,6 долара).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР