Сингапурски лекари установиха, че едно от усложненията от новия коронавирус

...
Сингапурски лекари установиха, че едно от усложненията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Учени с ново откритие: Гангрената е сред възможните усложнения от COVID-19

 Сингапурски лекари откриха, че едно от затрудненията от новия ковид може да бъде гангрена на долните крака, която се развива вследствие на формиране на тромб в аортата, заяви ТАСС, като цитира обява във в. " Стрейтс таймс ".

Завеждащият отделението по обща хирургия на болница " Тан Ток Сен " Глен Тан заяви, че лекарите са следили пациент с типична клинична картина на зараза от ковид.

" След като прекара в стационара няколко дни и положението му бе нормализирано, 39-годишният мъж ненадейно стартира да изпитва мощни болки в десния крайник с последователно пораждане на гангрена на пръстите. С слагането на стенд лекарите съумяха да предотвратят следващо разпространяване, а след три месеца гангрената изцяло изчезна ", изясни той. Тан подчерта, че " за младежи без съпътстващи болести като диабет да вземем за пример е доста необичайно да развиват сходни положения.

" Първоначално смятахме, че пациентът е имал втвърдяване на кръвта в долните крака, което не е било диагностицирано. Но в процеса на проучвания бе открито, че тромбите са се появили вследствие на заразяването с COVID-19 и са се появили точно в аортата ".

Специалистът подсети, че съгласно проучванията коронавирусът може да докара до развиването на инсулт, инфаркт и други болести, само че че към момента не са открити аргументите, заради които някои заболели от COVID-19 образуват тромби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР