Сингапурската компания Acronis обяви, че разширява дейностите си в Европа

...
Сингапурската компания Acronis обяви, че разширява дейностите си в Европа
Коментари Харесай

Acronis придоби българския разработчик T-Soft

Сингапурската компания Acronis разгласи, че уголемява дейностите си в Европа посредством придобиването на софтуерния разработчик T-Soft, който към този момент ще се назовава Acronis Bulgaria. В средата на предишния месец доставчикът на решения в региона на архивирането, възобновяване и отбраната на данни разгласи, че основава собствен инженерингов център в София, в който до 2-3 години би трябвало да работят към 300 души.

Покупката е резултат от сполучливото съдействие сред двете компании. От 2012 година T-Soft създава програмен продукт за Acronis, с който усъвършенства качеството на продуктите на компанията и спомага за успеваемостта на инженерния й отдел.

„ Имаме едни от най-хубавите софтуерни инженери в България, отговарящи на най-високите стандарти. Гордеем се с това, че се причисляваме към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации, занимаващи се с компютърна сигурност “, показа Пламен Тошев, ръководещ шеф на Acronis Bulgaria.

 Acronis закупи българския разработчик T-Soft

„ Acronis има потребност от повече инженери, с цел да развива съвременни технологии, които биха могли да задоволят възходящата потребност от киберзащита. Увеличаваме наличието си в Европа като част от тактиката ни за разширение. Преценихме, че София е подобаващ град за тази цел заради това, че там към този момент имаме сътрудник с доста положителни инженерни експерти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна активност в Европа. София е добър град за привличане на надарени инженери. “, сподели Сергей Белоусов, създател и основен изпълнителен шеф на Acronis.

Acronis възнамерява да разшири инженерния екип до 300 души и ще влага 50 милиона $ в продължение на идващите три години за създаване на основен европейски развоен център, фокусиран напълно върху компютърна сигурност. Новите технологии, разработвани в София, ще оферират лесни и ефикасни решения за отбрана на данни, приложения и системи.

Компанията, също по този начин, ще си сътрудничи интензивно с локални университети и образователни заведения, като предлага образование в ИТ сферата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР