Сингапурска компания разработи автоматизиран робот за извършване на бърз назален

...
Сингапурска компания разработи автоматизиран робот за извършване на бърз назален
Коментари Харесай

В Сингапур създадоха робот, който прави бърз тест за коронавирус

Сингапурска компания създаде автоматизиран робот за осъществяване на бърз назален тест с тампон за определяне на ковид. Машината изважда от уравнението ръцете и свежда до най-малко рисковете за здравните служащи, които работят на първа линия в битката против пандемията.

СуабБот е взаимна разработка на софтуерната компания „ Байобот Сърджикал " и Националния център за битка с рака на Сингапур. Той разрешава на потребителите да слагат ноздрите си в два пластмасови накрайника, откъдето в носната им празнина влиза съчка с памучен тампон за събиране на проба. Ако срещне някакво затруднение или опозиция, роботът автоматизирано прибира назад тампона.

Пациентът слага ноздрите си върху двата накрайника на СуабБот и го самоактивира посредством брадичката си. След това клечката с тампона влиза леко в носа и стига до носната празнина елементарно, без индивидът да изпитва дискомфорт. След това автоматизирано се прибира, всичко става доста бързо, за 20 секунди.
Апаратът би трябвало единствено да се почиства, поддържа и да се доставя с тампони от оператор човек, само че останалата част от процедурата е изцяло автоматизирана. Роботът е основан, с цел да спести човешка работна мощ на фона на всеобщото тестване в Сингапур. Градът-държава ограничи разпространяването на ковид, тествайки стотици хиляди служащи мигранти - главен източник на Коронавирус инфекции.

Настоящият СуабБот е единствено първообраз, само че компанията производител е подготвена да направи още 100 бройки. В взаимозависимост от търсенето ще се преценя бъдещото произвеждане, като към този момент не липсват запитвания от евентуални локални и непознати клиенти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР