Сингапурска банка заяви, че планира да кандидатства за лиценз за

...
Сингапурска банка заяви, че планира да кандидатства за лиценз за
Коментари Харесай

Сингапурска банка ще кандидатства за крипто лиценз в Хонгконг

Сингапурска банка съобщи, че възнамерява да кандидатства за лиценз за предложение на услуги за търговия с криптовалути в Хонконг, защото градът усилва напъните си да се трансформира в районен крипто център.

DBS, най-голямата банка в Сингапур, има намерение да кандидатства за лиценз, с цел да стартира да предлага услуги за търговия с криптовалути на клиентите си на територията на Хонконг. Това се случва по време на опитите на Хонконг да възвърне статута си на районен финансов център.

По-дълбокото нахлуване на DBS в бранша на цифровите активи идва, откакто предходната година банката показа услугата си за търговия с криптовалути в Сингапур. Тогава сингапурксата институция започва функционалност, която разрешава на упълномощените вложители да търгуват с крипто активи на DBS Digital Exchange (DDEx).

В исторически проект Сингапур се смята за една от най-благоприятните за крипто страни в света, само че страната стегна крипто регулаторната рамка през 2022 година след многочислените банкрути в промишлеността.

Представители на Хонконг неотдавна обявиха, че държавното управление е финализирало своята рамка за крипто контролиране, която се чака да влезе в действие по-късно тази година.


 


През октомври 2022 година Хонконг разгласи проекта си да легализира търговията с криптовалути на дребно посредством наложителна лицензионна стратегия като част от по-широкия си проект да се трансформира в крипто център след години на компликации.

По-рано този месец финансовият министър на Хонконг, Пол Чан съобщи, че държавното управление е приключило създаването на своите регулации по отношение на криптовалутите. Очаква се новата рамка, нужна за издаване на лицензи на доставчиците на услуги, свързани с цифрови активи, да влезе в действие през юни 2023 година

В своя брифинг DBS съобщи, че приветства политиките на Хонконг като добави, че е доста наясно с рисковете, свързани с крипто активите. Себастиан Паредес, основен изпълнителен шеф на DBS Хонконг съобщи, че банката ще бъде един от заинтригуваните кредитори, откакто регулациите в Хонконг са недвусмислени и банката схваща тъкмо и ясно рамката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР