Сингапур вече пет години е в списъка на най-скъпите градове

...
Сингапур вече пет години е в списъка на най-скъпите градове
Коментари Харесай

Кой е най-скъпият град в света

Сингапур към този момент пет години е в листата на най-скъпите градове в света - съгласно отчета на Economist Intelligence Unit Worldwide Cost of Living, който съпоставя повече от 400 самостоятелни цени на 160 продукта и услуги , в това число категории като храна, питиета, облекла, домашен консумативи, наем, превоз и сметки за комунални услуги.

Сингапур попада в тази ранглиста най-много поради едно характерно нещо - това е най-скъпото място в света за покупка и ръководство на автомобил .
 Снимка 401584

Както оповестява CNN, държавното управление контролира собствеността на колите в града-държава посредством издаване на стеснен брой разрешителни. Гражданите би трябвало да купуват тези разрешителни, които са годни за 10 години и от октомври 2017 година костват от порядъка на 37 хиляди $ .

Освен за собствеността на колите, градът се подрежда и измежду най-скъпите места в света за закупуване на облекла (№3) , като следва Париж и Цюрих.
 Сингапур - лъвският град с драконовски санкции
Сингапур - лъвският град с драконовски санкции

" Синг " значи лъв на малайски

Освен че е най-скъпият град в света, Сингапур е един от най-популярните градове в света за туристи . През 2018 година той заема трето място в годишния лист на Euromonitor International за най-големите градове за интернационален туризъм. С 18.5 милиона туристи за 2018 година , Сингапур е превъзхождан единствено от Банкок и Хонконг.
 Снимка 386712

Градът-държава е избран и за най-хубавият град в света за чужденци . И до момента в който Сингапур главно е прочут с благосъстоянието и футуристичната си архитектура, интернационалният сътрудник на Business Insider Харисън Джейкъбс намира града за наличен и занимателен, даже без да притежаваме милиарди долари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР