Сингапур тества нов подход, с който да накара гражданите да

...
Сингапур тества нов подход, с който да накара гражданите да
Коментари Харесай

Сингапур следи за социалната дистанция с робокуче

Сингапур тества нов метод, с който да накара жителите да стоят на нужната обществената отдалеченост по време на пандемията от новия ковид – в изказване локалното държавно управление заяви, че ще следи за спазването на рестриктивните мерки с робокучето Спот на компанията Boston Dynamics’.

То към този момент се разхожда в парка „ Бишан-Анг Мо Кио “, където ще се появява в продължение на две седмици, в пиковите часове от деня. Когато камерите му засекат хора прекомерно близки едни до други, ще се излъчва авансово записано известие, което ще им припомня за общественото разграничаване.

Роботът не е програмиран да следи избрани лица и „ видяното “ от него няма да се записва на сървър. Той ще бъде следен отдалечено, само че ще бъде надзираван от най-малко един служител на реда по време на тестовия интервал. Освен това вградени датчици ще оказват помощ на Спот да не се блъска в хора и други обекти.

Разширяването на плана може да помогне патрулиращите чиновници в азиатската страна да не бъдат излагани на спомагателен риск от заразяване с COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР