Сингапур ще затваря училища от сряда, след като властите предупредиха,

...
Сингапур ще затваря училища от сряда, след като властите предупредиха,
Коментари Харесай

Коронавирус: Сингапур затваря училища, нови щамове заразяват повече деца

Сингапур ще затваря учебни заведения от сряда, откакто управляващите предизвестиха, че нови ковид варианти като този, открит за първи път в Индия, засягали повече деца в града страна, осведоми " Франс прес ".

Правителството стяга рестриктивните мерки след растеж напоследък на локалните излъчвания на ковид след месеци на съвсем никакви инфектирани.

На виртуална конференция управляващите оповестиха, че началните и междинните учебни заведения, както и прогимназиалните колежи ще преминат към цялостно домашно образование от сряда до края на образователния период на 28 май.

Часове преди конференцията, Сингапур удостовери 38 инфектирани с ковид, най-високия брой в границите на 24 часа от осем месеца, като болестта е била предадена на локално равнище. Някои от инфектираните включват деца, свързани с клъстер в център за образование.

Министърът на опазването на здравето Онг Йе Кун, цитирайки диалог, извършен от него с шефа на медицинските служби към министерството Кенет Мак, че вариантът B.1.617 " наподобява визира повече децата ".

Щамът беше открит за първи път в Индия.

" Някои от тези разновидности са доста по-вирулентни и наподобява нападат по-малките деца ", сподели министърът на образованието Чан Чун Син.

" Това е област, която тревожи всички нас ", сподели той и добави, че нито едно от инфектираните деца не е било тежко болно.

Правителството " създава проектите " за имунизиране на възпитаници на възраст под 16 години, сподели Чан в обява във Фейсбук.

Финансовият център се причислява към Тайван в затварянето на учебните заведения, с цел да спре повишаването на инфектираните.

Столицата на Тайван Тайпе и прилежащият град Нов град Тайпе оповестиха, че учебните заведения ще преустановят образователните занятия от вторник до 28 май.

Тайван, който се появи относително незасегнат предходната година, разгласи още 333 локални случая в понеделник, което докара до малко над 2000.

Увеличението на локалните излъчвания в Сингапур евентуално ще докара до балон без пътешестване с карантина с Хонконг, който би трябвало да стартира на 26 май след по-рано несполучлив опит.

Сингапур ограничи обществените събирания до две, неразрешени заведения за хранене в заведения за хранене и затворени фитнес зали в опит да спре повишаването на инфекциите.

Властите също не разрешиха на пасажерите да влизат в терминала на летището и затвориха прилежащ мол, защото към 9 000 служащи се подлагат на проби.

Сингапур трябваше да се бори със сериозните огнища на ковид предходната година, когато заболяването се разрасна в претъпканите общежития, в които живеят нископлатени задгранични служащи, заразявайки десетки хиляди.

Но съгласно международните стандарти огнището му е едва - чиновници в града с 5,7 милиона са докладвали за над 61 000 случая досега и 31 смъртни случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР