Сингапур остава най-скъпият град в света за пета поредна година,

...
Сингапур остава най-скъпият град в света за пета поредна година,
Коментари Харесай

Сингапур остава най-скъпият град в света, следван от Париж и Цюрих

Сингапур остава най-скъпият град в света за пета поредна година, следван от Париж и Цюрих. Това сочи класацията на Икономист интелиджънс юнит, представена от Франс прес. Проучването съпоставя разноските за живот в даден град с разноските в Ню Йорк като база.

Сингапур, азиатският финансов център, където притежаването на елементарен седан може да ти коства 76 000 $, изпреварва международни столици в конкуренцията за водач на класацията макар огромната конкуренция от европейски градове.

Известните със скъпотията си Токио и Ню Йорк даже не са влезнали тази година в топ 10, където четвъртото място е заето от Хонконг, а петото от Осло. Сеул и Женева си разделят шесто място, Копенхаген, Тел Авив и Сидни дооформят челната десетка.

Като се изключат някои облекчения в семейството в Сингапур, да вземем за пример домашните помощнички са евтини, някогашната английска колония остава най-скъпото място на света за пазаруване и поддръжка на кола, показва Икономист интелиджънс юнит.

Сингапур избегна всеобщите в Азия тапи по пътищата като управлява притежаването на коли посредством квотна система, съгласно която купувачът би трябвало да заплати документ за притежаването на автомобила на стойност 30 500 $ – сума, която се прибавя към цената на транспортното средство.

Азиатските градове са най-скъпите за извършване на покупки на хранителни артикули, до момента в който Европа е преди всичко по цени за поддръжка на семейството, персонална хигиена, отмора и занимания, сочи изследването.

Валутните съмнения остават главната причина за измененията в класацията като по-слабият американски $ “пречи” на американските градове да влязат в първата десетка.

Засегнатият от война Дамаск, Каракас – столицата на изпадналата в рецесия Венецуела, Лагос в Нигерия и пакистанският град Карачи са най-евтините градове, съгласно изследването. Букурещ и Делхи също попадат измежду десетте най-евтини градове, се показва на уеб страницата на организацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР