Сингапур обеси още един наркотрафикант, след като съдът отхвърли последната

...
Сингапур обеси още един наркотрафикант, след като съдът отхвърли последната
Коментари Харесай

Сингапур екзекутира пети наркотрафикант

Сингапур обеси още един наркотрафикант, откакто съдът отхвърли последната тъжба и макар молбите за опрощение. Това е петата екзекуция в града-държава от март насам, оповестява Агенция Франс Прес.

Поредицата от изтезания, измежду които и всеобщо подложената на критика екзекуция на мъж с умствени увреждания през април, провокира от ден на ден апели към Сингапур да анулира смъртното наказване. Но градът-държава, който има едни от най-строгите закони за битка с опиатите в света, упорства, че то продължава да бъде дейно възпиращо средство против трафика.

В петък сингапурецът Назери Ладжим е бил екзекутиран в пандиза, се споделя в изказване на затворническата работа.

През 2017 година 64-годишният мъж беше наказан за владеене на над 33 грама хероин " за трафик ", оповестиха от сингапурската организация за битка с опиатите.

Това е било задоволително, " с цел да се подхрани пристрастяването на към 400 злоупотребяващи за една седмица ", добави тя.

Амнести интернешънъл обаче прикани да се постави завършек на " безмилостната вълна от обесвания " в Сингапур.

" Вместо да имат неповторим възпиращ резултат върху престъпността, тези изтезания единствено демонстрират цялостното неуважение на сингапурските управляващи към правата на индивида и правото на живот ", съобщи специалистът по смъртното наказване на групата Киара Сангорджо.

В четвъртък апелативният съд отхвърли последната молба за отсрочване на изтезанието, на чието съвещание Назери участва посредством видеовръзка. Известната локална правозащитничка Кирстен Хан съобщи пред Агенция Франс Прес, че Назери е прекарал по-голямата част от живота си в битка със зависимостта си от опиати, почнала от 14-годишна възраст.

" Ако в действителност се грижехме за благосъстоянието на хората, които използват опиати, щяхме да предоставим на Назери и други като него значима поддръжка и пространство за възобновяване ", сподели Хан.

" Вместо това той беше наказван със затвор още веднъж и още веднъж през целия си живот. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР