Сингапур извърши екзекуция на жена за първи път от 19

...
Сингапур извърши екзекуция на жена за първи път от 19
Коментари Харесай

Сингапур екзекутира жена за първи път от 19 години за трафик на 31 грама хероин

Сингапур извърши екзекуция на жена за първи път от 19 години. Жената бе наказана за трафик на 31 грама хероин.


45-годишната Саридеви Джамани беше наказана на гибел през 2018 година за трафик на близо 31 грама хероин, оповестиха от Централното бюро по опиатите.

Екзекутираната е била приета за отговорна за трафика на 30,72 грама хероин - количество, повече от два пъти по-голямо от това, за което в Сингапур може да бъде наложено смъртно наказване.

В неоправдателната присъда написа, че количеството, открито у дамата, е задоволително да " подхрани зависимостта на към 370 наркозависими за една седмица “.

Правозащитни групи, интернационалните деятели и Организация на обединените нации приканиха Сингапур да спре изтезанията за закононарушения, свързани с опиати, защото има от ден на ден доказателства, че такива присъди са неефективни като възпиращ фактор.

Властите в страната, обаче, настояват, че смъртното наказване е значимо за прекъсване на търсенето и предлагането на опиати.

В Сингапур работи едно от най-строгите законодателства в света във връзка с опиатите - за трафик на повече от 500 грама канабис и на повече от 15 грама хероин може да бъде наложено смъртно наказване.

Досега в страната са екзекутирани 15 души за закононарушения, свързани с опиати.

След пандемията от Ковид Сингапур възобнови смъртните присъди, като месечно бива обесван по един наказан за разнообразни закононарушения.

Два дни по-рано 56-годишен мъж на име Мохамед Азиз Хюсеин бе екзекутиран за трафик на към 50 грама хероин.

Според главните критици на тази процедура в Сингапур суровият закон санкционира трафикантите и куриерите по ниските равнища. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР