Сингапур екзекутира днес 45-годишна своя гражданка за трафик на наркотици,

...
Сингапур екзекутира днес 45-годишна своя гражданка за трафик на наркотици,
Коментари Харесай

За първи път след близо 20 г.: В Сингапур екзекутираха жена за трафик на дрога

Сингапур екзекутира през днешния ден 45-годишна своя гражданка за трафик на опиати, съобщи Франс прес, като се базира на сингапурските управляващи. Това е първата екзекуция на жена в града страна от близо 20 години.

Екзекутираната е била приета за отговорна за трафика на 30,72 грама хероин – количество, повече от два пъти по-голямо от това, за което в Сингапур може да бъде наложено смъртно наказване.

Жената, която е била наказана през 2018 година, „ се възползва от постоянната законова процедура и имаше юрист от самото начало на процеса “, оповестиха управляващите. Тя е обжалвала присъдата си, като жалбата ѝ е била отхвърлена от горната правосъдна инстанция на 6 октомври предходната година. Била е отхвърлена също и молбата ѝ до президентството да бъде помилвана.

Става дума за първата екзекуция на жена в Сингапур от 2004 година

Изпълнението на смъртни присъди в Сингапур стартира още веднъж през март предходната година след пауза от две години поради коронавирусната пандемия, отбелязва Франс прес. От март предходната година до момента са екзекутирани 15 наказани на гибел.

В Сингапур работи едно от най-строгите законодателства в света във връзка с опиатите – за трафик на повече от 500 грама канабис и на повече от 15 грама хероин може да бъде наложено смъртно наказване.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР