Сингапур е свидетел на приток на свръхбогати семейства от Китай,

...
Сингапур е свидетел на приток на свръхбогати семейства от Китай,
Коментари Харесай

Китайските богаташи спасяват парите си в Сингапур

Сингапур е очевидец на приток на свръхбогати фамилии от Китай, които желаят да защитят благосъстоянието си от комунистическата партия, която все по-често гледа на тях с съмнение.

Неотдавнашните репресии на Пекин против софтуерни милиардери и звезди, които се тормозят да заплащат налози, както и трите години на нулев Ковид, накараха доста богати китайци да потърсят несъмнено леговище .

Изнервени от ориста на своите положения, някои от мегабогатите в страната към този момент са резервирали билети за Сингапур, оповестиха за Агенция Франс Прес вътрешни лица.

Ключовият азиатски финансов център дава отговор на всички условия за пренасяне на магнати.

През последните шест десетилетия Сингапур е ръководен от една партия, а стачките и уличните митинги са неразрешени. Данъците са относително ниски , а популацията е най-вече етнически китайско.

Присъствието на наскоро пристигналите китайци се усеща мощно в Сингапур, като някои от тях се реалокират в първокласни къщи с аспект към брега на остров Сентоса, където се намират също увеселителен парк, казино и влиятелен голф клуб.
 Сингапур ще анулира закона, забраняващ секса сред мъже
Сингапур ще анулира закона, забраняващ секса сред мъже

Досега законът предвиждаше две години затвор

" Не можете да си визиите метода, по който те харчат пари. Това е полуда ", споделя Пиърс Ченг, основен изпълнителен шеф на AIMS, компания, предоставяща имиграционни услуги и услуги по пренасяне.

Той си спомня, че е участвал на празненство на клиент, на което е било сервирано рядко японско уиски " Ямазаки 55 ", чиято бутилка коства към 800 000 $.

Фирмата на Ченг също по този начин оказва помощ да се намерят първокласни жилища, да се наемат водачи и да се запишат децата в частни учебни заведения. Веднъж тя даже купува пури на стойност 61 000 $.

Новодошлите карат Rolls Royces и Bentley и постоянно са забелязвани в голф клубове от най-голям клас, като да вземем за пример извънредния Sentosa Golf Club, където задграничните членове заплащат 670 000 $ годишно.
 В Сингапур предприемач ограби вложителите си
В Сингапур предприемач ограби вложителите си

Властите водят следствие

" Много от тях са по-млади китайци, облечени в фешън дизайнерски облекла, и нормално се държат настрани и вечерят между тях, което не е изненадващо ", споделя Бени Тео, ръководещ шеф на Blazon, консултантска компания, профилирана в региона на голфа.

Джак Ма, едно от най-разпознаваемите лица в азиатския бизнес, загуби към 25 милиарда $, когато китайските регулатори стопираха грандиозното IPO през 2020 година

Други китайски магнати се притесняват, че Комунистическата партия може да окаже сходен напън или даже да  изземе бизнеса им без да им заплати, съобщи пред Агенция Франс Прес счетоводител, осведомен със обстановката.

" Преместването в Сингапур е за да се подсигурява, че фамилното благосъстояние е в сигурност и може да се резервира за няколко генерации ", сподели счетоводителят.

На Сингапур от ден на ден се гледа като на дом, а освен като на авариен проект, сподели различен източник от сектора и добави, че клиентите са му споделили: " Когато съм тук, най-малко знам, че парите ми са мои . "
 Сингапур тества градски рейсове с самостоятелно ръководство
Сингапур тества градски рейсове с самостоятелно ръководство

Тази седмица Сингапур стартира тримесечни тествания

Един от създателите на най-голямата верига за заведения за хранене в Китай, Haidilao, неотдавна сътвори по този начин наречения фамилен офис в Сингапур.

Паричният орган на Сингапур пресмята, че броят на фамилните офиси - компании за ръководство на благосъстояние , отдадени на самостоятелни и групови активи - е повишен от 400 през 2020 година на 700 през 2021 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР