Сингапур бавно наваксва преднината на Хонконг в надпреварата за център

...
Сингапур бавно наваксва преднината на Хонконг в надпреварата за център
Коментари Харесай

Сингапур изостава от Хонконг в надпреварата за център на богатството в Азия с близо 2 десетилетия


Сингапур постепенно наваксва преднината на Хонконг в конкуренцията за център на благосъстоянието в Азия. Напредва, само че доста постепенно. По-точно, ще са нужни най-малко 17 години, с цел да измести противника си, съгласно разбор на Bloomberg Intelligence.

Последните няколко години в Сингапур бяха положителни, що се отнася до финансите на семействата, като фамилното благосъстояние нараства приблизително с 9,2% годишно от 2019 година до 2021 година Това изпреварва растежа от 2,3% в Хонконг, пресметна анализаторът Шарни Уонг от Global Wealth в отчет за 2022 година, оповестен предходната седмица.

Сингапур от ден на ден се възприема като несъмнено леговище от заможните китайци, където да запазят активите си, както и като дестинация за богаташи в Югоизточна Азия.

Все отново благосъстоянието на Сингапур беше е на половината на това, концентрирано в Хонконг през 2021 година, а междинното благосъстояние на възрастен от 358 204 $ е с 35% по-малко. Това значи, че ще отнеме минимум 17 години да стигне равнището на Хонконг, в случай че приемем, че Сингапур може да поддържа петгодишния си общ годишен ритъм на напредък от 9,6%, а Хонконг поддържа своите 5,2%, счита Уонг.

Трансграничното благосъстояние на Хонконг

Много е евентуално Хонконг да стане най-големият трансграничен финансов център в света през 2023 година, изпреварвайки Швейцария, предвижда анализаторът, на основа на данни от Boston Consulting Group. Активите в Хонконг на непребиваващи жители възлизат на 2,3 трилиона $ през 2021 година спрямо 1,5 трилиона $ в Сингапур.

Сингапур има преимущество в привличането на вложители, обезпокоени от напрежението сред Китай и Съединени американски щати и закона за националната сигурност на Хонконг. Но Хонконг има поддръжката на Пекин, когато става въпрос за потоци на благосъстояние към и от континента посредством открита финансова инфраструктура за търговия с активи като акции и облигации, както и за ръководство на благосъстоянието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР