СИНГАПУР — Вече са възможни презгранични парични преводи от човек

...
СИНГАПУР — Вече са възможни презгранични парични преводи от човек
Коментари Харесай

Вече са възможни незабавни парични преводи на мобилни телефони между Сингапур и Малайзия

СИНГАПУР — Вече са вероятни презгранични парични преводи от човек на човек (P2P) сред консуматори на PayNow в Сингапур и консуматори на DuitNow в Малайзия.

Стартирането на връзката на платежните системи в действително време сред сингапурската PayNow и малайзийската DuitNow беше оповестено взаимно от ръководещия шеф на Monetary Authority of Singapore (MAS) Рави Менон и шефа на Bank Negara Malaysia (BNM) Abdul Rasheed Ghaffour. Двамата означиха старта, като изпълняваха трансгранични парични преводи онлайн един към различен на Сингапурския финтех фестивал 2023 в петък (17 ноември).

„ Връзката PayNow-DuitNow е кулминационната точка на споделения блян от Сингапур и Малайзия за улеснение на трансграничните заплащания сред двете страни. Тази връзка съставлява още една стъпка към визията на АСЕАН за районна взаимосвързаност на заплащанията “, сподели Рави.

Връзката ще разреши на потребителите неотложно да трансферират средства сред двете страни посредством потребление на номера на мобилния телефон на получателя или виртуален адрес за заплащане (VPA), който е идентификатор, употребен от небанкови финансови институции в Сингапур, който е неповторимо обвързван с банковата сметка на физическо лице.

Новата самодейност следва по-ранна връзка за QR заплащания сред Сингапур и Малайзия, оповестена през март 2023 година, позволяваща трансгранични QR заплащания на търговци в двете страни.

Потребителите на участващи финансови институции към този момент могат да изпращат и получават средства до 1000 сингапурски $ или RM3,000 на ден. Връзката на системите за разплащане в действително време е и първата, която включва присъединяване на небанкови финансови институции от двете страни, с цел да се обезпечи достъп до по-широка група консуматори, като да вземем за пример тези без банкиране.

Също по този начин прочетете: Малайзийците към този момент могат да сканират и заплащат сингапурски PayNow QR кодове с локални банкови приложения

Прочетете също: Пътуващите в Сингапур могат да употребяват приложенията DBS, OCBC, с цел да заплащат в Тайланд < /p>

Прочетете също: Трансграничните QR заплащания сред Сингапур и Индонезия към този момент са вероятни

В Сингапур клиентите на Liquid Group, Maybank Singapore, OCBC и UOB ще имат услугата, предоставена им при поетапен метод, при който тези институции последователно ще усилят броя на допустимите потребителски групи от 17 ноември 2023 година до края на януари 2024 година DBS ще се причисли към листата на участващите институции на по-късен стадий.

За консуматори в Малайзия услугата първо ще бъде налична за всички консуматори на CIMB, Maybank и TNG Digital, като по-късно последователно ще бъдат включени други финансови институции, като Hong Leong Bank.

„ Крос- граничните заплащания, които са бързи, сигурни и рентабилни, могат да обезпечат големи изгоди, изключително за физически лица и дребни предприятия в страни с доста тесни стопански връзки като Малайзия и Сингапур “, сподели Абдул Рашид.

През 2022 година P2P транзакциите и паричните преводи сред Сингапур и Малайзия възлизат на 2,3 милиарда сингапурски $ или 7,8 милиарда ринггита.

Следвайте ни на , , и .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР