Singapore Airlines обяви, че ще отложи 3,01 млрд. долара разходи

...
Singapore Airlines обяви, че ще отложи 3,01 млрд. долара разходи
Коментари Харесай

Възстановяване? Тази авиокомпания точно отказа плащане на Boeing за $3 милиарда

Singapore Airlines разгласи, че ще отсрочи 3,01 милиарда $ разноски за самолети Airbus и Boeing след реализиране на съглашение с производителите, съобщи Reuters. Причината е закъснение на доставките и положението на пътническите полети.

Авиокомпанията ще преобразува 14 от своите поръчки на Boeing 787-10 в 11 спомагателни на модела 777-9, с цел да задоволи потребностите на флотилията си след финансовата година, приключваща през март 2026 година, се споделя в изказване.

" Споразуменията с Airbus и Boeing са основна част от нашата тактика за превъзмогване на спиранията, породени от пандемията ", сподели основният изпълнителен шеф на Singapore Airlines Гох Чун Фонг. " Те ни разрешават да отложим финансовите разноски и да калибрираме скоростта, с която прибавяме превозен потенциал, като привеждаме и двете в сходство с прогнозата за възобновяване на интернационалните въздушни пътувания. "

Авиокомпанията ще понижи проектите за финансови разноски с 2,2 милиарда щатски $ през финансовата 2020-21 година, приключваща на 31 март, с 1,7 милиарда щатски $ през 2021-22 и с по-ограничена сума през идващите три години.

В Сингапур липсва вътрешен туристически пазар, а интернационалните пътувания се чака да се възстановят до равнищата от 2019 година чак към 2024 година, съгласно прогнозите на промишлеността.

Миналата седмица Singapore Airlines регистрира чиста загуба от 142 млн. щатски $ през третото тримесечие, защото броят на пасажерите спадна с 97,6% заради пандемията, макар че бизнесът с товарите се задържа по-добре поради свития товарен пазар.

Решението да смени някои от своите поръчки на 777-9s е индикация за неприятните продажби на 777X, само че прибавя напън върху по-малкия 787, който към този момент обиден от индустриални проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР