Сингал за отправяни заплахи от страна на отделни полицаи към

...
Сингал за отправяни заплахи от страна на отделни полицаи към
Коментари Харесай

Премиерът поиска МВР да провери отправяли ли са полицаи заплахи към министър от кабинета

Сингал за отправяни закани от страна на обособени служители на реда към министър от кабинета е получил министър председателят Николай Денков. Според сигнала чиновниците на реда са проявявали благосклонности към непознати паравоенни организации.

Премиерът чака от вътрешния министър Калин Стоянов два отчета за следствия, свързани с митинга против управлението на БФС - за служителите на реда, които са надвишили пълномощията си, както и откритите провокатори от страна на протестиращите, заяви Българска национална телевизия.

 

В взаимозависимост от наличието на двата отчета, от наказванията и ограниченията, планувани в тях, Денков ще дефинира отношението си към Министерството на вътрешните работи и към министър Калин Стоянов.

 

В началото на съвещанието на кабинета Денков изиска ясна тактика и проект за предварителна защита на полицейското принуждение над жители и публицисти, както и тактика за отбрана на публицистите на терен.

 

" Очаквам Министерство на вътрешните работи да стартира образование на служителите на реда по какъв начин да се съблюдават правата на публицистите и да ги пазят по време на митинги. За да подсигуряваме правата на жителите за достъп до информация, първо би трябвало да подсигуряваме правата на медиите ", сподели той.

 

Изказвания, които слушам през последните дни, ме карат да си мисля, че Министерство на вътрешните работи още веднъж е тръгнало в неверна посока, означи още Денков.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР