Синеморец е идеалният вариант за всички, които искат да се

...
Синеморец е идеалният вариант за всички, които искат да се
Коментари Харесай

Синеморец - едно от най-красивите и чисти места по българското Черноморие

Синеморец е идеалният вид за всички, които желаят да се насладят на пълноценна отмора и божествен плажове.

Намира се на 4 км южно от Ахтопол и на 12 км от българо-турската граница.

Предполага се, че село Синеморец е издигнато върху останките от антично тракийско населено място. Най-старите писмени сведения за него са от 1498 година под формата на търговски документ. През вековете името му се трансформира няколко пъти - Каландзой, Галанджа, Каланджа, всички производни на дословния превод на гръцката дума за „ небесносиньо " - „ галаза ". Днешното си име Синеморец селото получава през 1934 година

Разположен е в Природен Парк Странджа и цялата околност е резерват. Тук се срещат някои редки типове растения и животни.

Уникално красива панорама се разкрива при Северния плаж, именуван още „ Устието на река Велека ".

Тук река Велека се влива в Черно море и това прави плажа един от най-красивите в света. Това е най-прекрасното място за плуване с маска и шнорхел. При умерено море, видимостта във водите доближава до 10 м и могат да се създадат красиви подводни фотоси.



Плажната линия е дълга 700 метра и необятна 90 м. Накъдето ви стига погледът ще виждате спокойни сини води, блестящо зелени гори, златисти пясъчни дюни и причудливи скали.

В едно от най-съхранените и живописни селца по българското Черноморие има още два красиви и вдъхновяващи плажа - " Бутамята " и " Липите ".

В южната част на залива се намират две извисяващи се над морето скали, известни под името „ Корабите ", наречени по този начин поради формата си. Те са постоянно посещавано място за фотоси от професионални фотографи и фенове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР