Синдромът на Маугли, известен още като Диво дете“, може да

...
Синдромът на Маугли, известен още като Диво дете“, може да
Коментари Харесай

Детето маугли,което бе отгледано от кучета

Синдромът на Маугли, прочут още като „ Диво дете “, може да звучи леко неуместно и даже комично, само че в действителност е действителен феномен, прочут на психолозите от десетки години. Явлението визира деца, които като дребни стават жертва на извънреден стрес. Тези невръстни девойки и момчета отхвърлят да споделят с други хора и стартират да прекарват времето си в компанията на животни. Постепенно те губят своята човешка същина и освен имитират, само че и получават съзнанието на животно. Един от най-ярките образци за демонстрация на необичайния синдром е Оксана Малая. Тя е родена в градчето Новая Благовешченск, в къща с просторен двор в покрайнините на селището. Родителите на момичето са алкохолици и не обръщат доста внимание на своята рожба. По думите на съседите на фамилията, дребната Оксана постоянно гладува поради нехайното отношение на майка й. Понякога детето е затваряно на студа, с цел да изтърпи наказване за дребните си белил. Веднъж, когато момичето още веднъж е залостено отвън къщата, тя усеща, че може да почине от мраз. Независимо дали детето е оставено на двора по наказване или с наказателна цел, то премръзва съществено и взема решение да се избави, като се свие в кучкарника сред живеещите там песове. Животните демонстрират повече човещина от родителите на Оксана и освен не лаят по новодошлата, само че и я позволяват да легне сред тях. Малкото момиче, което по това време е на към 4 години, взема решение да се причисли към глутницата кучета, живееща в колиба край личната й къща. Тя стартира да страни от своите майка и баща, защото те не се интересуват от нея. Вместо това стартира да комуникира вербално с четириногите си другари. Съвсем скоро Оксана престава да се прибира в жилищната сграда, да яде като човек и даже да приказва.


През няколкото месеца, в които детето губи своята човешка същина, родителите й въобще не се интересуват от ставащото с щерка им. Те са спокойни, че тя е жива и яде постоянно, въпреки и от паницата на кучетата. Вероятно те не допускат, че разсъдъкът на едно малко дете, лишено от човешки контакт и любов, може да се повреди съществено, в случай че то прекарва цялото си време измежду животни. Съседите на фамилията обаче намират дружбата сред Оксана и четириногите й другари за нездравословна. Те алармират за отношението на родителите към тяхната щерка на локалните управляващи. В резултат на това в къщата идват няколко служители на реда. Те остават потресени, когато виждат момиченцето да търчи в една от бараките с другите кучета, да лае и да бяга на четири крайници. Когато униформените се пробват да извадят детето от кучкарника, тя стартира да ръмжи и да хапе, а кучетата към нея се пробват да я защитят. Все отново служителите на реда съумяват да откъснат от глутницата душевно нестабилното момиче, примамвайки песовете встрани с парчета месо. След като Оксана е откарана в локалната болница, лекарите откриват, че тя не може да приказва, да върви изправена, както и да разсъждава като човек. Детето е способно само да комуникира посредством кучешки жестове, лай и скимтене.


След разбор на държанието и, психиатрите заключват, че момичето страда от Синдрома на Маугли. И макар че това положение е съвсем нелечимо, медиците вършат опит да изкарат детето от умопомрачението му. Усилията им се увенчават с непълен триумф. Това се дължи на обстоятелството, че Оксана е можела да приказва преди да заживее измежду дворните кучета. И макар цялостната рехабилитация, тя има голям брой трайни ментални увреждания. Украинката има менталното развиване на 6-годишно дете. Нейната тирада е накъсана и лишена от страсти, а лицето й не показва съвсем никакви усеща. Въпреки това тя съумява да заживее в дребна плантация и да се грижи сама за себе си. В изявление от 2013-та година Оксана споделя историята си пред камера. От изявлението разбираме, че към този момент порасналата цена живее във плантация, където се грижи за добитъка.


Оксана споделя, че обича да е център на вниманието, само че ненавижда да я назовават момичето-куче. Според нея тя е естествен човек, който е станал жертва на неприятно родителско отношение. От изявлението разбираме още, че украинката даже е имала другар, който обаче я напуснал поради странностите в характера й.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР