Синдиците на КТБ започват процедура по продажбата на притежаваните от

...
Синдиците на КТБ започват процедура по продажбата на притежаваните от
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ започват продажбата на дяловете ѝ в Тренд асет мениджмънт

Синдиците на КТБ стартират процедура по продажбата на притежаваните от банкрутиралата банка 51% в " Тренд асет мениджмънт " АД (основано под името " КТБ Асет мениджмънт " през 2007 г), както и съответните дялове в ръководените от него фондове - Държавна фирма „ Тренд Фонд Паричен Пазар ”, Държавна фирма „ Тренд Балансиран Фонд ” и Държавна фирма „ Тренд Фонд Акции ”. Тя се задейства след решение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
 Шефката на Банков контрол е изтеглила десетки хиляди от КТБ в спор на ползи, откри КПКОНПИ 4 година след банкрута  Обвиниха двама квестори на КТБ за нанесени вреди за над 1 млн. лева
Капиталът на акционерното сдружение е 300 000 лева, разпределени в акции с номинал 1 лева

Останалият дял от тях държи Траян Кършутски.

Процедурата по продажба ще се извърши на четири стадия.

Съгласно първия, до 30 ноември 2018 година се подават писма за интерес към придобиването на съвкупността от финансови активи - 51% от капитала на Управляващо сдружение „ Тренд асет мениджмънт “ АД, дружно със съответните дялове в ръководените от него фондове. 

Останалите три стадия са: подаване на необвързващи предложения, направени на база информативен меморандум; подаване на обвързващи предложения, направени след приемане на достъп до информация, както и даване на спомагателна информация по въпроси и запитвания на претендентите и избор на покупател, приемане на регулаторни позволения и подписване на контракт.

Писмото за интерес следва да съдържа информация за евентуалния покупател, в това число:

• предмет и сфера на дейност;

• финансова информация за последните три години – финансови доклади и ключови финансови и нефинансови показатели;

• конструкция на собствеността, участия в други сдружения и структури от финансовия и нефинансовия сектор;

• конструкция и органи на ръководство, в това число информация по отношение на управителните лица, акционери или съдружници със доста въздействие върху евентуалния купувач;

• опит във финансовия сектор;

• претекстове за интереса към придобиване на препоръчаните активи;

• декларация и/или информация по отношение на способността на евентуалния покупател да покрие условията по Глава пета, Раздел III на Закона за пазарите на финансови принадлежности, както и условията по член 12, параграф 8 от Директива 2014/65/ЕС и Делегиран Регламент (ЕС) 2017/1946 на Европейска комисия от 11 юли 2017 година, по отношение на придобиването на 51% от акциите на Управляващо сдружение „ Тренд Асет Мениджмънт “ АД, благосъстоятелност на КТБ АД (н).

Подадените писма за интерес ще се одобряват за годни за период от 6 месеца, считано от датата на тяхното подаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР