Синдиците на КТБ разпространиха днес изявление в отговор на бивши

...
Синдиците на КТБ разпространиха днес изявление в отговор на бивши
Коментари Харесай

Синдиците към директори в КТБ: Не се крийте, елате в съда и ще разберете защо има толкова дела срещу вас

Синдиците на КТБ разпространиха през днешния ден изказване в отговор на някогашни админи във банкрутиралата банка. Те изпратиха писмо до омбудсмана Мая Манолова и ръководителя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, в което се оплакват от многото заведени против тях каузи и търсят правна помощ. Писмото бе оповестено през вчерашния ден от уеб страницата " Фрогнюз " и представено от " Дневник ". То е подписано от Илиан Зафиров, Александър Панталеев, Георги Христов и Георги Зяпков.

В него настояват, че " не можем да употребяваме и правна помощ по тези каузи, защото няма и не може да се откри естествен юрист от всичките правоспособни юристи в България, който да се ангажира професионално по 174 каузи за 2,6 милиарда лв. против хонорар от 300 лв. на правосъдна инстанция на всяка едно от тези 174 каузи ".

Четиримата някогашни шефове настояват, че синдиците " целеустремено и дискриминационно " са завели срещу тях 174 каузи и че те няма по какъв начин да се защитят по тях, тъй като са доста, а процесуалните периоди за образуване на отбраната са къси - 14-дневни. Твърдят, че са лишени от физическата опция да се защитят и че друга цел е да бъдат платени 174 адвокатски хонорара, което целяло " източване на масата на неплатежоспособност на КТБ (н) и плячкосване на вложителите и на останалите кредитори на масата на несъстоятелността на КТБ (н) ".

В предизвиканото от писмото на четиримата изказване синдиците означават, че исковете са 112 с общ веществен интерес 2.4 милиарда лв. и че те са против някогашни админи на КТБ, в това число четиримата.

В него се споделя още:

" Коректността изисква да отбележим, че от предявяването през април 2017 година на исковете против някогашните админи на КТБ АД – създатели на писмото, до момента Софийски градски съд (Софийски градски съд - бел. ред.) прави многократни опити да призове въпросните лица, само че те не могат да бъдат открити на публично записаните или посочените от тях непрекъснати или сегашни адреси по местоживеене. Поради тази причина на същите не могат да бъдат връчени документите, приложени по делата, с което се затруднява правосъдният развой. Това постанова назначение на особени представители, за което предявилият исковете – „ Корпоративна комерсиална банка ” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), е длъжна да заплати високи адвокатски хонорари. Укриването на лицата, против които са заведени делата, цели точно това – да бъде принудена КТБ АД (н) да заплати от масата на несъстоятелността тези хонорари. В тази връзка държанието на лицата – някогашни админи не кореспондира по никакъв метод с отправения от тях зов в писмото за „ ефикасна правосъдна отбрана, достъп до съд и обективен развой ”.

Срещу въпросните лица – създатели на писмото, са заведени искове за нанесени имуществени вреди, с които е ощетена КТБ АД, понастоящем масата на несъстоятелността на КТБ АД (н), а надлежно и хилядите физически и юридически лица – кредитори на КТБ АД (н). Поради това, меко казано, е неточно от страна на тези лица да показват угриженост за „ плячкосване на вложителите и на останалите кредитори на масата на несъстоятелността на КТБ АД (н) ” в случай, че самите те носят голяма виновност за нанесените имуществени вреди на вложителите на КТБ АД (н). Именно тази им виновност ще се опитаме да потвърдим в съда посредством предявените против тях искове. Целта е със цената на предявените имуществени искания по отношение на тях да бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ АД (н), която в следствие ще бъде разпределена измежду ощетените инвеститори на КТБ АД (н). Колкото до отправения от създателите на писмото, въпрос „ Защо синдиците на КТБ АД (н) и УС на Фонда не са завели по-малко на брой каузи, в случай че ответниците по тези каузи евентуално сме едни и същи лица? ”, можем да отговорим, че, когато се появят в правосъдната зала, те ще се срещнат с причините ни за какво делата са толкоз на брой, по какъв начин са изчислени сумите на предявените против тях искове, какви са доказателствата за изказванията ни и ще получат отговори на още ред сходни въпроси, чието място за доказване и опровержение е в правосъдната зала, а не в писма до институции и медии ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР