Синдиците на фалиралата КТБ получиха 2 млн. лв. от продажбата

...
Синдиците на фалиралата КТБ получиха 2 млн. лв. от продажбата
Коментари Харесай

Синдиците продадоха дела на КТБ в "Булгартабак" на борсата

Синдиците на банкрутиралата КТБ получиха 2 млн. лева от продажбата на каузи от 6% на банкрутиралата институция в " Булгартабак холдинг ", оповестява " Капитал ".

Изданието показва, че покупко-продажбите са подписани на цени сред 4.50 и 4.90 лева за акция, само че огромната част са били по най-ниската цена. Така холдингът, в миналото оценен от пазара на 500 млн. лева, в този момент излиза с пазарна оценка от 33 млн. лева

Към момента не е известно кой е покупател. Ако синдиците не го афишират, това ще се разбере след седмица от бюлетина на Централния депозитар. Така информация би трябвало да оповести и самата компания.

Вестникът напомня, че в този момент " Булгартабак " се управлява от група компании от Лихтенщайн и Обединените арабски емирства, зад които се допуска, че стои ползата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Свободно търгуемият дял на борсата е най-малък, поради което изданието позволява, че и този пакет е добит от обвързвана компания.

Ефектът за масата на несъстоятелността на КТБ от договорката ще е най-малък с помощта на това, че в последните години след затварянето на банката " Булгартабак " беше лишен от съвсем цялото си наличие. Компанията продаде марките и дистрибуторския си бизнес на British America Tobacco, а след това поетапно затвори първо софийската, а след това и благоевградската си фабрика. Част от техните парцели и терени също напуснаха холдинга.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (942)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР