Синдикатите влизат в преговорния процес по Плана за възстановяване и

...
Синдикатите влизат в преговорния процес по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Синдикатите влизат в преговорния процес по Плана за възстановяване

Синдикатите влизат в преговорния развой по Плана за възобновяване и развиване (ПВУ) в частта „ Енергетика “. Новината обявилужебният министър председател Гълъб Донев по време на XI-ия конгрес на КТ „ Подкрепа “, оповестява БТВ.

България изиска опция за предоговаряне на изискванията по ПВУ поради ангажимент, който е поел държавното управление на Кирил Петков за затваряне на въглищните централи.

Румен Радев поздрави синдикатите за дейната им позиция. „ Искам да ви поздравявам, че вие дружно с КНСБ поставяте акцентиране върху енергетиката. Най-важното е ние да съхраним автономността и независимостта на нашата енергетика и да използваме в оптималната степен потенциала и мощностите, които сме построили “, съобщи Румен Радев.

Искането на синдикатите да се включат в договарянията по ПВУ и удължение на живота на въглищните централи ще бъде изпълнено. „ Това към този момент е направено и вие можете да участвате и ще участвате в тези договаряния “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

Според синдикатите към този момент е късно за предизборни обещания. „ Аз имам неприятна вест за политиците - гладния към този момент от дълго време не има вяра на сития “, съобщи от своя страна ръководителят на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

„ Време е да заявим на политиците, че ние знаем какво би трябвало да се промени и може би тъкмо в тази рецесия и преди петите парламентарни избори е време ясно да заявим тази опция “, сподели и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

„ Ние постоянно сме отстоявали тезата, че Конституцията не е добре уравновесена и би трябвало Велико народно събрание, което да поправи грешките и да регистрира новите действителности “, съобщи от своя страна почетният президент на КТ „ Подкрепа “ доктор Константин Тренчев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР