Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания.

...
Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания.
Коментари Харесай

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания

Синдикатите в протестна подготвеност ден преди старта на предизборната акция. Решението за това е поради извършена среща в Министерство на енергетиката на тематика „ Справедлив преход на въглищните централи ” и план за решение на Министерския съвет, касаещ териториалния проект на Стара Загора.

В днешното съвещание на Министерски съвет 26 точка е за териториалните проекти за обективен преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник.

В Стара Загора са въглищните централи. Синдикатите там упорстват тази точка да отпадне, защото в случай че се одобри, ще се нарушат споразуменията, които бяха реализирани предходната седмица. А в случай че въпреки всичко тя бъде гласувана, те са подготвени да излязат на митинг още в околните часове.

По информация на в 17:00 часа е планувана среща сред тях и министъра на енергетиката , на която ще се търси консенсус.

През последните няколко години ориста на въглищните централи е една от главните тематики в енергетиката ни. Те са и значителен % от създавания ток.

„ Уважаеми господин министър-председател, приканвам ви в незабавен порядък през днешния ден да извадите точка 26 от дневния ред на Министерски съвет. В противоположен случай, ние от Организация „ За Марица Изток ” и жителите на Старозагорски район ще блокираме значими пътни артерии в страната. Господа министри, на следващия ден ще блокираме цялата страна, в случай че през днешния ден вземете това позорно за България решение ”, съобщи Деян Дяков, КНСБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg