Синдикатите, представляващи ресторантите и кетъринг сектора, организираха стачка в цяла

...
Синдикатите, представляващи ресторантите и кетъринг сектора, организираха стачка в цяла
Коментари Харесай

Хиляди ресторантьори протестират

Синдикатите, представляващи заведенията за хранене и кетъринг бранша, проведоха стачка в цяла Гърция с искане да се възобнови финансовата помощ от държавно управление за справяне с следствията от пандемията, съобщи AP.

Обикновено цялостните заведения за хранене, кафенета, питейни заведения и обичайните таверни в Атина са затворени и с обърнати столове на външните си маси по отношение на плануван митинг в столицата. Атина неотдавна записва най-високия дневен брой на доказани COVID-19 случаи от началото на пандемията и максимален брой смъртни случаи за последните шест месеца. Това накара държавното управление още веднъж да вкара рестриктивни ограничения, ориентирани към една трета от популацията на страната, което не е имунизирано.

Здравните специалисти поддържат още по-рестриктивни ограничения за бизнеса и по-късно тази седмица държавното управление би трябвало да реши дали ще ги наложи. Йоргиос Каватас, ръководител на най-голямата асоциация за дребния бизнес, споделя, че измежду настояванията към ръководещите са въвеждане на данъчна почивка и финансова помощ за покриване на наемите. " Ние поддържаме здравните ограничения, само че имаме потребност и от помощ ", декларира той пред държавната телевизия. " Да не забравяме, че през последните 20 месеца, кетъринг бизнесът беше затворен най-малко девет месеца, а заведения, които нямат външни пространства не работеха 12 месеца. Загубите в никакъв случай няма да бъдат покрити, по тази причина е ясно, че би трябвало да се организира сериозна полемика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР