Синдикатите отбелязват 1 май (Деня на труда) с поредица от

...
Синдикатите отбелязват 1 май (Деня на труда) с поредица от
Коментари Харесай

Синдикатите у нас отбелязаха 1 май с блокада на Орлов мост. Франция се готви за исторически митинг

Синдикатите означават 1 май (Деня на труда) с поредност от събития, измежду които е и обсада на кръстовището на Орлов мост в София.

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) организира акция с искане за почтено възнаграждение, като малко след 10.00 ч блокираха за малко основното кръстовище в столицата. Акцията се организира под надпис " За правото на сдружаване и почтени заплати! ".

Във връзка с Деня на труда са планувани и други събития, в това число шествие на КТ " Подкрепа ", което ще приключи с концерт.

По света

В прилежаща Гърция 1 май беше маркиран с обща стачка, която блокира превоза в цялата страна. Не се движат влакове, градски превоз, кораби и фериботи, което попречва туристите. Затворени са и множеството магазини, като работят единствено заведения за хранене и кафенета.

По улиците на Франция за митинг в Деня на труда се чакат повече от 1 млн. души. Демонстрациите са свързани с продължаващото неодобрение към признатата пенсионна промяна на държавното управление на президента Еманюел Макрон.

" Мисля, че ще се включат стотици хиляди стачкуващи, може би милион или половин милион ", съобщи ръководителят на френския профсъюза CFDT Лоран Берже.

Той добави, че ще има " 300 митингови пункта " и шествието ще бъде " историческо ". Възможно е въздушният трафик да бъде нарушен денем поради стачки, като на най-големите летища в страната са анулирани към 25-33% от полетите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР