Синдикатите от ТЕЦ „Марица Изток 2“ предупредиха, че съвсем скоро

...
Синдикатите от ТЕЦ „Марица Изток 2“ предупредиха, че съвсем скоро
Коментари Харесай

Синдикатите в ТЕЦ Марица Изток 2 се готвят за протести

Синдикатите от Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ предизвестиха, че напълно скоро могат да преминат към протестни и протестни дейности, с цел да защитят работата на централата.

В отворено писмо те показват терзание, че не е планувано централата да продава на контролирания пазар, а единствено на свободния, защото себестойността на нейния ток е доста висока. Според енергийния регулатор продажната цена на ТЕЦ-а е 210 лв. за мегаватчас, което е със 76 % по-скъпо от цената на тока за бита и прави тока от централата непродаваем. Според синдикатите в случай че не се вземат ограничения, има заплаха Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ да спре работа и да се стигне на дефицит на ток в страната, написа БГНЕС.
"Миналата седмица излезе предварителния отчет на КЕВР за новия регулаторен интервал, в който за следващ път Топлоелектрическа централа 2 не беше включен в микса за доставка на електрическа енергия на популацията и не ни бяха приети нито една стотинка направени разноски за миналия интервал. За четвърта година не ни признават сред 200 и 300 млн. годишно в случай, че сме работили със заповед на министър. Това в допълнение затруднява работата на централата поради и скъпите излъчвания. И считаме да си търсим правата и в съда, " сподели пред БНР - Стара Загора ръководителят на КНСБ в централата Деян Дяков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР