Синдикатите настояват за защитни регулации на наемите и по-строг контрол

...
Синдикатите настояват за защитни регулации на наемите и по-строг контрол
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за контрол на наемите и защита на наемателите

Синдикатите упорстват за защитни регулации на наемите и по-строг надзор на наемния пазар. Те желаят отбрана на наемателите от употреба и злоупотреби, както и прекъсване на изгонванията без виновност. Призовават също за заледяване на увеличението на наемите , изключително за уязвимите фамилии. Според тях, Европа е в, защото доста жители се борят да намерят съответно и налично жилище.

Цените и наемите на жилищата порастват по-бързо от заплатите, което натоварва работещите и пенсионерите. Качеството на доста от жилищата е незадоволително , като постоянно поврежда здравето на жителите. Пример за това са неприятните условия, в които живеят аграрни служащи без достъп до вода и електричество.

Жилищният бранш генерира огромни облаги , като спекулациите облагодетелстват богатите притежатели. В същото време мнозина мъчно намират уместно жилище и се борят с високите разноски.

Урсула фон дер Лайен включи Европейски проект за налично жилище като приоритет за мандата 2024-2029 година. Планът би трябвало да поддържа националните жилищни политики и тяхното финансиране.

Профсъюзите считат, че правото на съответно жилище би трябвало да бъде предпазено посредством амбициозни дейности в границите на Европейския дирек за обществени права . Според тях, приватизацията и дерегулацията са довели до съществени проблеми в бранша и е време за смяна.

ЕКП упорства за включване на обществените сътрудници в създаването на жилищни политики и за налично строителство с лимитирана облага. Профсъюзите също по този начин оферират увеличение на вложенията в обществени и общински жилища и контролиране на пазара посредством локалните управляващи.

Те също по този начин приканват за възстановяване на изискванията в бедняшките квартали и даване на обичайно настаняване. Синдикатите упорстват да се забрани спирането на сметки за най-уязвимите семейства и да се подсигурява, че разноските за усъвършенствания няма да се трансферират върху наемателите.

ЕКП желае по-силна поддръжка за вложения в обществено налични жилища и унищожаване на рестриктивните дефиниции, с цел да се отговори на потребностите на всички генерации и групи в Европа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР