Синдикатите на полицаите заявиха, че продължават с протестите. Дори и

...
Синдикатите на полицаите заявиха, че продължават с протестите. Дори и
Коментари Харесай

Синдикати на среща с Петков: Полицаите продължават да протестират, никой не ни е търсил за реформите

Синдикатите на служителите на реда обявиха, че не престават с митингите. Дори и след срещата с Кирил Петков те не са получили увещание, че настояванията им ще бъдат изпълнени.

Те обявиха, че не са били търсени под никаква форма за готвените промени от вътрешния министър Бойко Рашков, само че за сметка на това всичко се прави на техен тил.

За момента към момента не е конкретизирано по кое време и под каква форма ще преминат митингите на органите на реда, тъй като те не могат да спрат работа.

„ Високият % на инфлация и изоставането на приходите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи спрямо другите в бранш Сигурност, рефлектира върху покупателните качества на чиновниците. Ние настояваме за 20 на 100 нарастване на заплатите. Времето е извънредно малко, по-късно одобри ли се бюджета, митингите са неефективни “, обявиха още от синдикатът на Министерство на вътрешните работи.

На срещата с Петков е коментиран и въпросът за Министерство на вътрешните работи болница, като на премиера е връчена подписка, в която се показва неодобрение против желанията да се извади болничното заведение от системата на Министерство на вътрешните работи. „ Настояваме за съответно лекуване на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и следенето на здравния статус “, споделят от синдиката.

Пламен Димитров от КНСБ разкри, че идната седмица финансовият министър и екипът му влизат в Министерство на вътрешните работи дружно с Бойко Рашков, с цел да преглеждат системата от вътрешната страна и да преценяват къде може да има промени. „ Вероятно при приемане на бюджета ще има митинги, с цел да чуят хората на фона на инфлацията и без да се покачват заплатите по какъв начин ще живеят “, добави още Димитров.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР