Синдикати и работодатели се срещнаха с премиера Бойко Борисов, за

...
Синдикати и работодатели се срещнаха с премиера Бойко Борисов, за
Коментари Харесай

​Извънредна среща в Министерския съвет за цените на тока

Синдикати и работодатели се срещнаха с премиера Бойко Борисов, с цел да обсъдят тематиката, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Преди броени минути завърши срещата, на която с изключение на представители на работодателските организации и синдикатите участва и енергийният министър Теменужка Петкова. Повод за срещата е ново повишавате на цените на тока за бизнеса от началото на април.

Въпреки че сега цените са се укротили на държавната борса, това към момента е проблем. От бизнеса са алармирали, че откакто от 1 юни отпадна таксата за експорт на електрическа енергия, цената на тока може да се увеличи с 10 лева за бизнеса, а на процедура това значи, че ще се покачат цените на стоките и услугите.

Пред Българска национална телевизия приказва и ръководителят на енергийната комисия към Народното събрание Валентин Николов, който изясни, че фактически казусът съществува, само че ще бъдат направени всички вероятни ограничения, с цел да не се стигне до там.

От Народно събрание сега преглеждат за второ четене Законопроект за смяна на Закона за енергетиката, като ще извадят на свободния пазар и дребните възобновими енергийни източници, тъй че да има повече ток и да не се стигне до нарастване.

От бизнеса са настояли също по този начин, откакто отпада таксата за експорт да отпадне и таксата за импорт, с цел да може и българските компании да купуват по-евтина електрическа енергия.

От синдикатите уведомиха, че главното нещо, поради което през днешния ден са участвали, е тежкото положение на Топлоелектрическа централа " Марица 2 ". Дружеството е застрашено от банкрут. Получили са увещание, че до Великден Европейска комисия ще успее да вземе решение и по този проблем. Като България се надява Брюксел да се съгласи да бъде подкрепена централата посредством нарастване на нейния капитал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР