Синдикатът VC заяви, че преговорите за заплащането са се провалили

...
Синдикатът VC заяви, че преговорите за заплащането са се провалили
Коментари Харесай

Пилотите от ”Луфтханза” излизат на протест в петък frognews.bg

Синдикатът VC съобщи, че договарянията за заплащането са се провалили и че стачката ще засегне водачите на пътническата самолетна компания, както и на карго подразделението на " Луфтханза ". От " Луфтханза " обявиха, че компанията ще направи всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко последствията от стачката на водачите, като в това време опазиха предлагането си по време на договарянията за заплатите, добавя БНР.

 

Майкъл Нигеман, член на изпълнителния ръб на Lufthansa, отговарящ за човешките запаси, сподели, че немският транспортьор е направил добра, уравновесена оферта по време на диалозите и стачката ще аргументи неудобства на няколко хиляди клиенти.

" Искаме решения на масата за договаряния ", сподели той и добави, че предложенията на Lufthansa са добра основа за продължение на договарянията.

 

Стачките и дефицитът на личен състав към този момент принудиха самолетните компании, в това число Lufthansa, да анулират хиляди полети това лято и предизвикаха часове на дълги опашки на огромните летища, разочаровайки летовниците, искащи да пътуват след повдигането на ограничаващите ограничения, свързани с коронавирусната пандемия.

 

Профсъюзът VC упорства за нарастване на заплатите с 5,5% през тази година за своите над 5000 водачи и автоматизирана инфлационна отплата по-късно. " Отново не получихме основна оферта. Това е отрезвяващо и пропусната опция “, сподели представителят на VC Матиас Байер.

 

Вчера водачите от дъщерното сдружение на Lufthansa - Eurowings гласоподаваха в поддръжка на стачките, само че първо упорстват да се продължат договарянията за заплатите.

По-рано през август управлението на " Луфтханза " реализира съглашение за възнаграждение с наземния личен състав, предотвратявайки по-нататъшни стачки, след последната в края на юли, която принуди самолетният транспортьор да анулира повече от 1000 свои полета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР