Синдикатът Образование към КТ Подкрепа предлага при създалата се трудна

...
Синдикатът Образование към КТ Подкрепа предлага при създалата се трудна
Коментари Харесай

Предлагат онлайн обучение за учениците заради COVID -19

Синдикатът " Образование " към КТ " Подкрепа " предлага при създалата се сложна обстановка на нараснала епидемиологична конюнктура българските просветителни институции да употребяват всички благоприятни условия за онлайн образование на учениците. Това декларират от учителския профсъюз, с ръководител Юлиян Петров.

Училищата в облака, които употребяват office 365, G-suite, могат да употребяват приложенията, като виртуални класни стаи, групи, качване на материали от учителите във виртуалния харддиск, виртуална тетрадка /onenote/ office 365/. Напълно използвани са и Skype уроци. Могат да се употребяват и съществуващите електронни учебници, показват от учителския профсъюз.

В платформата " Уча се " има огромен запас от образователни клипове, обхващащ материала, който се учи в учебно заведение. Подобна платформа на " Уча се " е " Khan academy ", която дава голяма база от образователни клипове на британски език. Недостатък е, че платформата има доста дребна част, преведена на български език.

" Майкрософт " дава благоприятни условия за онлайн образование посредством Microsoft Teams, където учители и възпитаници могат да работят взаимно. Училищата, които са конфигурирали Moodle, могат да употребяват платформата за отдалечено образование.

Тези просветителни институции, които към момента нямат достъп до цитираните онлайн запаси, могат да употребяват за образователна връзка служебни имейли. Ако има учебно заведение без служебни имейли, те биха могли да употребяват формалната поща на учебното заведение, уеб страницата на учебното заведение, като учителите подават информация за дейностите, които би трябвало да извършват учениците.

Според синдиката " Образование ", належащо е МОН бързо да ситуира благоприятни условия за онлайн образование в следните стъпки: съществуване на домейн и хостинг на всички просветителни институции; създадена и конфигурирана единна платформа за онлайн обучение; основаване на национална база данни, управлявана от МОН, с запас от образователни клипове и материали на български език и други езици; безвъзмезден достъп на всички просветителни институции и учители до основаните принадлежности за електронно обучение; обезпечаване на еднакъв, безвъзмезден достъп на всички български възпитаници до онлайн образование.

Наложително е разискването на работния режим на учителя, който не кореспондира с хипотезата преподавател да има образования в заплатен отпуск. Синдикатът " Образование " е уверен, че политиката за онлайн образования в просветителната система би трябвало да бъде приоритет на МОН и тя да бъде планувана, основана и интегрирана, с цел да се трансформира в ефикасна и настояща система за обучение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР