Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) ще се

...
Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) ще се
Коментари Харесай

Работещи в затворите излизат на протест за по-високи заплати

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) ще се включи в митинга на Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа " и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) в петък, оказва се от писмо на организацията до министъра на правораздаването Крум Зарков.
От ССЗБ още веднъж упорстват за нарастване на средствата за заплати в Бюджет 2023 година за заетите в обществения бранш и всички сфери на стопанската система.
Очакваното от обществото високо професионално равнище в бранш " Сигурност " би трябвало да бъде стимулирано от условия на работа, съответни на тези в другите страни-членки на Европейския съюз и от предсказуема система на възнаграждение, която отразява значимостта на дилемите, които чиновниците имат, показват от синдиката в известие до медиите.
От ССЗБ упорстват държавното управление да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 година, който залага нарастване на минималната работна заплата от 710 лева на 850 лева и актуализация на заплатите в бюджетния бранш с 15 на 100. Работещите в пандизите приканват министъра на правораздаването да поддържа настояванията им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР