Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) не е

...
Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) не е
Коментари Харесай

Синдикатът на служителите в затворите: Излъгаха ни за ръст на заплатите

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) не е удовлетворен от плануваното нарастване на заплатите на работещите в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана ".

" Общо взето, сме излъгани. Сумата, която сме търсили по митингите, е 25% ", сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на синдиката Ясен Тодоров. Той разяснява тематиката, откакто на 21 юли представители на организацията организираха среща с министъра на правораздаването в оставка Надежда Йорданова по отношение на възнагражденията и промяната в бранша.

Тодоров напомни, че в обществено изявление преди седмица министър Йорданова разгласи, че по предварителни планове плануваното нарастване на заплатите ще бъде 300 лв., а по думите му се оказва, че то ще бъде 125 лв. за всички чиновници.

" За някои длъжности нарастването е 10%, а за други - 6-7% ", разясни Тодоров и добави, че сумата е равна за всички, само че процентното нарастване е друго, съгласно заеманата служба и сегашно заплащане. По думите му обяснението било, че от Министерството на финансите са отпуснали към 10 млн. лв. за заплати, макар поисканите близо 30 млн. лв. от министерството.

" За нас, нашият шеф ни е предал. Ние имахме претенции, отправени към него, той е поел ангажимент да ни издейства нарастването ", разяснява още Тодоров.

Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на ССЗБ, съобщи за Българска телеграфна агенция, че в показания от Министерството на правораздаването на синдикатите План за промени има разумни оферти. " Бихме го окачествили като противоречив. Не можем да го отхвърлим в целокупност, само че и не можем да го приемем без забележки ", добави той.

По думите му диалозите с управлението на министерството са имали по-скоро осведомителен темперамент. В Плана са заложени периоди, в които би трябвало да бъдат осъществени съответните промени и нужните за част от тях законодателни промени.

Михайлов обясни, че една от промените е обвързвана с усъвършенстване на личния състав на двете основни дирекции и преустановяване на правните отношения с работещите пенсионери. Предвижда се още и преструктуриране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР