Синдикатът на надзирателите все още не е наясно как ще

...
Синдикатът на надзирателите все още не е наясно как ще
Коментари Харесай

Обещание за нови надзиратели има, търсят се пари за издръжката им

Синдикатът на надзирателите към момента не е наясно по какъв начин ще се намерят пари за издръжката на новите 200 щатни бройки, обещани в четвъртък от премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на ръководителя на профсъюза Ивайло Григоров. Пред БНР той съобщи, че правосъдният министър Данаил Кирилов обяснил, че нужните 7 млн. лева ще дойдат от икономии. В двете основни дирекции – " Охрана " и " Изпълнение на наказванията " обаче такива нямало.

" Нещото, което ни тормози, е в изявлението на министър Данаил Кирилов, че тези 7 млн. лв. ще бъдат открити от икономии. Надявам се скоро да бъдем поканени на среща, с цел да бъдем осведомени с технологията, по която ще се случи това нещо. Икономии в двете дирекции няма. Ако се икономиса от нещо, то отива да запълни дупка, основана от друго нещо като разноски. Надяваме се напълно сумата да бъде финансирана от бюджета ", сподели Григоров.

Разкриването на спомагателните щатни бе разпоредено от Борисов, откакто надзирателският профсъюз заплаши с митинги, защото държавното управление даде обещание нови назначения, само че пари за тях не бяха отделени в Бюджет 2020.

В четвъртък Кирилов се похвали, че правосъдното министерство ще има 26 млн. лева повече в бюджета си за следващата година. Той съобщи, че с новите щатни бройки ще се удовлетворят настояванията на синдикатите. Министърът обаче призна, че кадровият дефицит в системата е доста по-голям – не доближават общо 1600 бройки.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР