Синдикатът на българските учители ще даде 20 дни толеранс на

...
Синдикатът на българските учители ще даде 20 дни толеранс на
Коментари Харесай

`СБУ дава 20 дни толеранс на новото правителство преди да излезе на национален протест

Синдикатът на българските учители ще даде 20 дни толеранс на възможното ново държавно управление и ще излезе на национален митинг на 21-вия ден, в случай че до тогава кабинетът не одобри и не внесе в Народното събрание бюджета за 2023-та, в който са заложени 546 млн. лева за нарастване на работните заплати в бранша на междинното обучение. Това разгласи пред „ Хоризонт “ ръководителят на синдиката Янка Такева минути, откакто решението бе взето на съвещание на изпълнителния комитет на КНСБ:

„ Не единствено учителите, само че и цялата конфедерация ще имаме протестни дейности, само че ще дадем един толеранс от 20 дни на новото държавно управление – не 100, а 20 дни, и на 21-вия ден излизаме на митинг “, разгласи Янка Такева.

Искането на учителския профсъюз е Законът за държавния бюджет за 2023-та да бъде признат с приоритет, което ще разреши учителските заплати да бъдат увеличени със задна дата – от 1 януари тази година.

„ 21-вия ден се пада някъде към края на месеца, въпреки всичко нашите възпитаници имат матури и не би трябвало да им пречим “, сподели Такева, само че предизвести: „ Под въпрос е  започването на образователната година, само че се надявам до такава степен да не стигнем “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР