Синдикатът на българските учители номинира кмета на Варна за престижната

...
Синдикатът на българските учители номинира кмета на Варна за престижната
Коментари Харесай

Образованието на първо място: Благомир Коцев номиниран за „Кмет на годината 2024“

Синдикатът на българските учители номинира кмета на Варна за влиятелната премия „ Кмет на годината–2024 “ . Номинацията му е обвързвана с състезанието „ Най-добър обществен партньор–кмет “, като самопризнание за напъните му да укрепи общественото партньорство и да развие просветителната среда в.

Благомир Коцев интензивно работи за рационализация на варненската просветителна система , като вкарва едносменен режим на образование и подкрепя учебните заведения в привеждането им в сходство със Закона за предучилищно и учебно обучение. Според Синдиката на българските учители с помощта на неговите старания, образованието е одобрено като главен приоритет за 2024 година с бюджет от 263 400 000 лв. , осигуряващ съвременна среда и подготовка за педагогическите фрагменти.

Сред главните достижения на Община Варна под управлението на Коцев са обновяването на материално-техническата база на учебните заведения и детските градини, в това число нови здания и детски площадки. Впечатляваща е и самодейността за използване на модела „ 1:1 “, който разрешава на всеки възпитаник и преподавател достъп до самостоятелни електронни устройства, подсилен от 80 000 лева от общинския бюджет за 2023/2024 година

През актуалната година Община Варна провежда и редица начинания , измежду които интернационалния учебен конгрес „ Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения разсъдък “, събрал 450 участници от седем страни. Тези и други просветителни стратегии и юношески планове затвърждават водещата роля на Варна в региона на образованието в България.

Министърът на културата Найден Тодоров разисква значими промени със театралните изкуства

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР