Синдикатът на българските учители е разтревожен от изказаното от Вас,

...
Синдикатът на българските учители е разтревожен от изказаното от Вас,
Коментари Харесай

Янка Такева с протестно писмо до МОН: Не натоварвайте училищата с излишни разходи

„ Синдикатът на българските учители е угрижен от изказаното от Вас, дружно с министъра на опазването на здравето, желание да се задължат общинските и държавни учебни заведения да закупуват проби за проучване на учениците 5-12 клас със средства от бюджета на самите учебни заведения “, това показва синдикалният водач на учителите Янка Такева в писмо, изпратено до министъра на образованието Николай Денков.

„ Учебните институции не разполагат с такива средства. Моля Ви не натоварвайте учебните заведения с спомагателни непотребни разноски. Ако частните учебни заведения упорстват за такава мярка, те имат съответното съображение, тъй като събират от учениците си задоволително високи такси и имат сходна опция “, прибавя Такева в протестното писмо.
МОН: Училищата могат да обезпечат проби за огромните възпитаници със лични средства и да ги върнат незабавно в клас
Ако учебните заведения обезпечат със лични средства проби за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министер...

„ Очаквам държавното управление в най-скоро време да отпусне средствата нужни за закупуване на проби, които ще обезпечат връщането на учениците 5-12 клас в присъствена форма на образование “, споделя се още в настояването на Такева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР