Синдикатът на административните служители Подкрепа настоява за увеличение на заплатите

...
Синдикатът на административните служители Подкрепа настоява за увеличение на заплатите
Коментари Харесай

И в НЗОК и НОИ искат по-високи заплати

Синдикатът на административните чиновници " Подкрепа " упорства за нарастване на заплатите на работещите в системите на НЗОК и на Национален осигурителен институт. Това се показва в писмо от синдиката, изпратено до премиера Кирил Петков, до заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова и до ръководителя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

В Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година да се заложи нарастване с най-малко 10 на 100 в перо " разноски за личен състав " по отношение на 2021 година за служащите и чиновниците в системата на НЗОК, а в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година да се заложи нарастване с най-малко 15 на 100 в перо " разноски за личен състав " по отношение на 2021 година за служащите и чиновниците в системата на Национален осигурителен институт, упорстват от синдиката в писмото си.

В Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година да бъдат заложени средства за нарастване на заплатите с 15 на 100 за работещите в Агенцията за обществено подкрепяне, в Агенция по заетостта, в Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " и в Агенцията по вписванията, са настояли още от синдиката. Необходимо е и да се планува опцията за подкрепяне на общините за реализиране на нарастване на заплатите и в общинските администрации в размер на най-малко 15 на 100. Освен за възнагражденията на служащите и чиновниците в държавна администрация, следва да се намерения и за увеличение на средствата за прехрана и за финансови разноски в тези административни структури, е допълнено още в писмото.

Сериозно внимание би трябвало да се обърне, съгласно синдиката, за нарастване с най-малко 40 на 100 на стандартите по делегираните от страната действия в обществената сфера и услуги - домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, домове за резидентни услуги, дневни центрове за деца, центрове за настаняване от фамилен вид и други, както и да се подсигурява, че с повишаване на средствата за делегирани действия, най-малко 15 на 100 ще бъдат предопределени целево за нарастване на заплащането на чиновниците в обществените грижи, считано от 1 януари 2022 год.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР