Синдикатът на административните служители Подкрепа настоява за спешна среща с

...
Синдикатът на административните служители Подкрепа настоява за спешна среща с
Коментари Харесай

От Подкрепа искат спешна среща с управителя на НОИ

Синдикатът на административните чиновници " Подкрепа " упорства за незабавна среща с шефа на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов, на която да бъде разискван обективен механизъм за систематизиране на спомагателните 7 830 000 лв., които бяха отпуснати за нарастване на заплатите на работещите в Национален осигурителен институт от 1-и август. 

Средствата залегнаха при приемането на държавния бюджет за 2023-а година след поредност от синдикални митинги в цялата страна. 

Председателят на синдиката Кремена Атанасова разяснява за Българското национално радио, че една от опциите е средствата да се разпределят поравно сред чиновниците.

" Съгласно Устройствения устав на Националния застрахователен институт, там работят по щат 3467 души. Ако разделим сумата на тези чиновници и на, надлежно, пет месеца, колкото остават до края на годината, е към 450 лв. на човек с включени разноски за шеф, тъй че чистата сума ще е може би към 350 лв. на човек, в случай че средствата се разпределят на всички по равно, което е много обективен метод. По този метод сътрудниците, които са с заплащане към 1000 лв., ще получат малко над 30% нарастване, а знаете, че това беше настояването на хората - за 30-процентно нарастване на работните заплати ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР