Синдикат Защита“ подновява протестите от 30 август. Ще бъдат разпънати

...
Синдикат Защита“ подновява протестите от 30 август. Ще бъдат разпънати
Коментари Харесай

Работещите в „Спешна помощ“ отново излизат на протест пред Министерски съвет

Синдикат „ Защита “ възобновява митингите от 30 август. Ще бъдат разпънати и палатки пред Министерския съвет и пред Министерството на здравеопазването.

Според синдиката към сегашния миг не са разпределени заслужено спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, за нарастване на заплатите на заетите в Центровете за незабавна здравна помощ.

В писмо до министър-председателя акад. Николай Денков от „ Защита “ упорстват да „ не бъде позволено извънредно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което одобри така наречен Отраслов съвет в бранш „ Здравеопазване “, а точно да бъде обещано на всички по равно нарастване от 22 % “. От синдиката напомнят, че с писмо са поискали среща с премиера на 31 август, само че до този миг не са получили отговор.

Протест на здравните служащи имаше на 21 август с искане за заслужено систематизиране на увеличените средства за незабавната помощ. По думите на ръководителя на профсъюза Красимир Митов заложения % нарастване би “разтворил ножицата ” още повече, защото това не дава отговор на обещаното на срещата с министър Хинков. Според Митов, в случай че в този момент заплатите на работещите в центровете се усилят с по 22 на 100, това няма да докара до желаното от тях нарастване по категории.

За работещите в центровете за незабавна помощ и в районните здравни инспекции в бюджета за тази година са планувани в допълнение 30 млн. лв..

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР