Синдикат Образование към КТ Подкрепа е в готовност да поиска

...
Синдикат Образование към КТ Подкрепа е в готовност да поиска
Коментари Харесай

Синдикат Образование е в готовност да поиска оставката на министъра на вътрешните работи

Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " е в подготвеност да изиска оставката на министъра на вътрешните работи, това стана ясно от позицията на неговия ръководител Юлиян Петров по проблема за разпоредбите за деяние при бомбени закани към учебните заведения.

Работещите в просветителната система желаят тези правила да се уточняват и да не се вменяват спомагателни отговорности на педагозите.

" На разискването на тези правила не сме били канени. Бих се радвал най-малко министерството на образованието да е било канено на една такава среща и да се разискват хипотезите при опасност ", добави той.

" Напрежението идва от това, че макар новите протоколи за деяние при неизвестен сигнал за опасност, въпреки всичко нещата не са задоволително ясни и отговорността на учителя си остава. Понякога се натоварват учителите  и шефовете. Създава се турбуленция в системата. Образователните институции се третират по друг метод от съд и други публични здания при бомбени закани. Ситуациите са разнообразни и тези протоколи би трябвало да се уточняват ", добави той.

" Българският преподавател няма компетенициите да направи този примитивен оглед и да реши има ли заплаха.  Искаме това да го вършат служителите на реда. Това не е  обвиняване към полицията, само че не може да товарим с това учителя, той не е пенкилер ", сподели за публичната телевизия Петров.

По думите му, не е съществено шефовете на учебни заведения да извършват устни разпоредби на служителя на реда. Трябва да има писмена заповед.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР